Moliūgų blyneliai!

Tęsiu pažadus ir dalinuosi dar vienu moliūgų tyrės panaudojimo būdu – moliūgų blyneliais! Šį rudenį itin džiaugiuosi pabandžiusi pasigaminti moliūgų tyrę, nes jos panaudojimo būdai yra labai platūs, o ir šie blyneliai bus ne kartą kepami mano virtuvėje. Purūs, skanūs ir lengvai pagaminami. Pasižiūrėjus į namie pūpsančius moliūgus jau ne be dūsauju, o džiaugiuosi, nes panaudoti dabar juos bus tikrai kur😀

Iš visos normos gaunasi 12 blynelių

Ko reikės?

210 gramų moliūgų tyrės
100 gramų miltų
2 kiaušinių
60 gramų graikiško jogurto
1 v. š. rudojo cukraus
2 v. š. aliejaus
0.5 a. š. cinamono
0.5 a. š. muskato riešuto
1 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

1. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius (baltymus sudėkite į atskirą dubenį). Kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi, cinamonu, muskato riešutu ir druska. Viską gerai išmaišykite.
2. Į masę sudėkite moliūgų tyrę, jogurtą ir aliejų. Viską išmaišykite ir po truputi sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą, kad neliktų gumuliukų.
3. Kitame dubenyje esančius baltymus išplakite iki standumo. Juos atsargiai įmaišykite į tešlą.
4. Kepkite blynelius nepridegančios dangos keptuvėje ant labai nedidelės kaitros kol viskas gražiai apkeps. Prieš kepant šepetėlio pagalba keptuvę padenkite labai nedideliu sluoksniu aliejaus.

Blynelius valgiau su braškėmis, bananais, kokosų jogurtu su ananasais, agavų sirupu bei kepintomis migdolų plokštelėmis.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *