Prancūziška svogūnų sriuba

Šią sriubą valgome per kiekvienas Kalėdas jau 4 metus iš eilės. Nors sriuba yra tikrai gurmaniško skonio, jos ingredientai yra labai paprasti ir dažnai randami namuose. Paprastai ši sriuba yra verdama iš jautienos sultinio, bet kadangi aš jautienos nevalgau, tai ją gaminu iš vištienos sultinio.

Ko reikės?

1 kg svogūnų
30 gramų sviesto
1 a. š. cukraus
3 skiltelių česnako
2 v. š. kvietinių miltų
120 ml balto vyno
1.5 l vištienos sultinio
Lauro lapų
1 a. š. čiobrelių
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Duonos (naudojau sourgdough, bet galite naudoti ir prancūzišką batoną (baguette)
Fermentinio sūrio
Kietojo sūrio

Kaip gaminti?

1. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite pjaustytus svogūnus, cukrų ir nuolat pamaišant kepkite ant nedidelės kaitros apie 25 minutes.
2. Sudėkite 2 skilteles smulkinto česnako, suberkite miltus ir maišant kepkite kelias minutes. Pamažu supilkite vyną.
3. Supilkite sultinį į kepintus svogūnus, sudėkite lauro lapus, čiobrelius, druską ir pipirus pagal skonį. Uždenkite puodą ir ant nedidelės kaitros virkite dar apie 25 minutes.
4. Supjaustykite duoną ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir skrudinkite apie 10 min. Išimkite duoną, ją ištrinkite česnaku (iš abiejų pusių), ant jos sudėkite fermentinį sūrį ir dar šiek tiek apkepkite, kad išsilydytų sūris.
5. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, dėkite ant viršaus skrudintos duonos su sūriu (aš ją pasmulkinu į mažesnius gabaliukus), užbarstykite kietojo sūrio ir pašaukite į orkaitę, kad sūris apskrustų. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, naudokite grilio režimą. Šį sriubos apkepimo žingsnį galite ir praleisti.

Patarimas: jeigu vištienos sultinys gavosi riebokas – svogūnus apkepkite ant sultinio riebalų (nuėmus nuo nusistovėjusio sultinio viršaus) ir sviesto iš viso nenaudokite.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *