Mini pavlovos

Šiandien dalinuosi desertu atkeliavusiu iš labai toli. Šis desertas buvo sukurtas 1920 metais Australiją ir Naująją Zelandiją lankiusiai rusų balerinai Annai Pavlovai. Pavlova yra tikrai pretenzingas desertas ir jam reikia kruopščiai pasiruošti, bet tikrai verta. Ypač svarbu naudoti tam tinkamą cukraus pudrą. Pirktinėje dažniausiai yra randama krakmolo, kas nėra gerai, todėl cukraus pudrą susimaliau namie su @delimano.lt Nutribullet trintuvu. Taip, šis aparatas puikiai sumala cukrų iki pudros. Ir žinoma, kaip visada buvo įdarbintas ir jų Kitchen Robot Pro virtuvinis kombainas.

12 mini pavlovų

Ko reikės?

4 kiaušinių baltymų (apie 137 gramų)
274 gramų cukraus
1 a. š. kukurūzų krakmolo
1 a. š. acto
Žiupsnelio druskos

Pagardinimui:
250 ml 35% plakamosios grietinėlės
135 gramų maskarponės
20 gramų cukraus pudros

Kaip gaminti?

1. Cukrų su Nutribullet sumalkite iki cukraus pudros.
2. Įjungę @delimano.lt Kitchen Robot Pro virtuvinio kombaino 4 greitį suplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus su druska. Plakite iki pirmų putų (apie 1 minutę).
3. Toliau tuo pačiu greičiu plakite baltymus ir dėkite cukraus pudrą kas maždaug 40 sekundžių.
4. Pabaigus plakti cukrų, sudėkite krakmolą ir actą. Viską dar paplakite 1-2 minutes. Iš viso morengų masę plakiau apie 16 minučių.
5. Baigus viską plakti patikrinkite ar liko neištirpusios cukraus pudros. Patrinkite masę tarp pirštų. Jeigu labai nežymiai jaučiasi – nieko tokio.
6. Sudėkite masę į konditerinį maišelį/švirkštą ir ant skardos išklotos kepimo popieriumi formuokite norimo dydžio morengus.
7. Dėkite morengus į iki 90 laipsnių įkaitintą orkaitę ir džiovinkite apie 2 valandas. Baigus džiovinti orkaitės iš karto neatidarykite. Palikite morengus pastovėti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje bent 1 valandą, o geriausia per naktį.
8. Atskirai išplakite maskarponę, kad šiek tiek suminkštėtų.
9. Kitame inde suplakite gerai atšaldytą grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Rinkausi 5 virtuvinio kombaino greitį.
10. Į grietinėlę atsargiai ir lėtai mentele ar virtuviniu kombainu įmaišykite maskarponę.
11. Sudėkite visą masę į konditerinį maišelį/švirkštą ir gražiai papuoškite morengus. Pagardinkite pasirinktomis uogomis ar vaisiais.

Pagrindinės taisyklės norint pasigaminti morengus:

1. Kiaušinių baltymų ir cukraus santykis yra 1:2. Tad jeigu jūsų kiaušinio baltymas sveria 30 gramų, naudokite 60 gramų cukraus.
2. Baltymai turi būti kambario temperatūros.
3. Jeigu į baltymus pateks bent lašelis trynio – morengai neišsiplaks, tad tą darykite itin atsargiai.
4. Nenaudokite pirktinės cukraus pudros, nes ji būna su priemaišomis (krakmolu).
5. Baltymų plakimui naudokite tik metalinį/stiklinį indą. Plastikas šiuo atveju netinka.
6. Indas ir prietaisas baltymų plakimui turi būti sausi ir be jokių riebalų. Prieš gaminant viską geriausia išvalyti su actu ir gerai nusausinti.
7. Sausai laikomi morengai gali išstovėti apie 2 savaites.

Skanaus!

Video kaip gaminti rasite mano IG paskyroje: Mini pavlovos

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Delimano”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *