Dan dan makaronai su kalakutienos faršu ir sezamų pasta

Šiandien ir vėl su @delimano.lt keliauju į Kiniją. Šį kartą gaminau labai populiarų Sichuan gatvės maistą Dan Dan makaronus su kalakutienos faršu. Šio patiekalo versijų yra labai daug. Vienur jie yra pateikiami sriubos pavidalu, kitur tiesiog makaronų su padažu. Aš irgi nemažai interpretavau ir pasigaminau sau artimiausią versiją, labiau kremiškesnę. Šiam patiekalui makaronus gaminau su @delimano.lt Kitchen Robot Pro virtuviniu kombainu ir jo makaronų gaminimo priedu.

2 porcijos

Ko reikės?

Makaronams:
225 gramų miltų
65 gramų vandens
1 kiaušinio (M dydžio)
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek kukurūzų krakmolo

Kiti ingredientai:
200 gramų kalakutienos faršo
200 ml sojos pieno
200 ml vandens
45 gramų sezamų pastos
18 gramų miso pastos
0.5 svogūno
2 skiltelių česnako
3 a. š. pomidorų pastos
1 a. š. čili pudros
Daugiau nei pusės kubelio vištienos sultinio
Bok choi
Svogūno laiškų
Kepintų sezamų sėklų

Kaip gaminti?

1. @delimano.lt Kitchen Robot Pro virtuviniame kombaine sumaišykite makaronų ingredientus išskyrus krakmolą. Įjunkite patį mažiausią greitį (1) ir tešlą minkykite apie 15 minučių. Tešla bus pakankamai kieta. Sugnybus jos gabalėlį ji neturėtų lipti prie pirštų.
2. Leiskite tešlai pastovėti apie 30 minučių.
3. Prie virtuvinio kombaino pritvirtinkite mėsmalę. Makaronams gaminti naudokite patį smulkiausią makaronų gaminimo priedą. Padalinkite tešlą į tris dalis ir dėkite į mėsmalę. Pasirinkite 1 greitį (patį lėčiausią).
4. Kokio ilgio makaronai priklauso nuo jūsų. Aš dariau spagečių ilgio. Juos apibarsčiau kukūruzų krakmolu, tam kad nesuliptų.
5. Gilesnėje keptuvėje ant sezamų aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Sudėkite kalakutienos faršą.
6. Viskam apkepus sudėkite sezamų, miso ir pomidorų pastas, čili pudrą, sutrupintą vištienos sultinio kubelį. Supilkite sojos pieną ir vandenį. Viską patroškinkite kelias minutes.
7. Dėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes. Tame pačiame vandenyje minutei apvirkite ir bok choi.
8. Sudėkite makaronus į lėkštę, ant viršaus kalakutienos faršą, gardinkite bok choi, svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.

P.S. makaronus šaldytuve galite laikyti iki 5 dienų. Šaldiklyje iki 5 mėnesių.

Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Delimano”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *