Varškės sūreliai su juodųjų serbentų tyre

Šie varškės sūreliai su juodųjų serbentų tyre iš @italiskakrautuvele yra sukurti pasimėgauti natūraliais skoniais. Iš dalies jie sugražins į vasarą, nes kreminė sūrelių masė ir gaivūs serbentai primins ledus. Sūrelių akcentas yra trinti juodieji serbentai be rafinuoto cukraus ar jo pakaitalų. Ši tiršta, nevirta uogų tyrė atskleidžia natūralų gamtos sukurtą skonį ir yra tobulas akcentas, suteikiantis harmonijos vyraujančiuose skoniuose.

Iš visos normos gaunasi 9 sūreliai.

Naudotos formelės dydis: 21×24 cm.

Ko reikės?

9 a. š. juodųjų serbentų tyrės
250 gramų 9% riebumo varškės
60 gramų kokosų sviesto
30 gramų kakavos sviesto
25 ml klevų sirupo
1 plytelės norimo šokolado glaistui. Aš naudojau juodąjį šokoladą su stevia
Šiek tiek liofilizuotų aviečių sėklų pagardinimui

Kaip gaminti?

1. Varškę, tirpintą kokosų ir kakavos sviestą bei klevų sirupą sudėkite į maisto smulkintuvą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Visą masę sudėkite į formelę/kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi, sudėkite 6 a. š. juodųjų serbentų tyrės, viską išmaišykite ir gražiai sulyginkite. Laikykite šaldymo kameroje, kol masė sustings. Aš laikiau apie 50 minučių.
3. Supjaustykite sūrelių masę į norimo dydžio sūrelius ir (priklausomai nuo jūsų) įsmeikite į juos medinius pagaliukus. Už jų laikant bus ne tik patogiau glaistyti šokoladu, bet ir valgyti.
4. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, apglaistykite sūrelius, papuoškite liofilizuotomis aviečių sėklytėmis ir dėkite jau į šaldytuvą, ne kamerą, kokioms 15 minučių.

Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Itališka krautuvėle”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *