Trinta keptų pomidorų sriuba

Kodėl kepti? Kepti pomidorai suteikia ryškesnį ir kiek saldesnį sriubai skonį. Kreminės tekstūros sriuba puikiai dera su skrudinta ir česnakais ištrinta sourdough duona. Jeigu tokios duonos neturite, čia tiks bet kokia balta duona, kad ir ciabatta.

Iš visos normos gaunasi 4 porcijos sriubos.

Ko reikės?

1 kg pomidorų
480 ml daržovių sultinio (arba 2 kubelius sultinio užpilkite karštu vandeniu)
1 svogūno
3 skiltelių česnako
Saujos šviežio baziliko
2 v. š. kvietinių miltų
1 a. š. cukraus (nebūtinai)
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
Petražolių
Kietojo sūrio

Kaip gaminti?

1. Į kepimo skardą sudėkite pomidorus, juos apšlakstykite 2 v. š. alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
2. Dėkite juos į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 30 minučių.
3. Iškepus pomidorams – išpjaukite kietąją pomidoro dalį. Sudėkite pomidorus į puodą kartu su 240 ml vandens ir viską sutrinkite su blenderiu.
4. Keptuvėje ant 2 v. š. alyvuogių aliejaus pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną su česnaku. Jiems iškepus sudėkite smulkintą baziliką ir 2 v. š. miltų. Viską išmaišykite ir supilkite likusį sultinį (240 ml). Pasistenkite, kad neliktų miltų gumulėlių. Masę supilkite į sriubos puodą.
5. Viską gerai išmaišykite ir dar pavirkite apie 10 minučių. Pagardinkite sriubą cukrumi (nebūtina) druska ir pipirais jeigu dar trūksta.
6. Plonai supjaustykite sourdough duoną ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į jau įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir skrudinkite apie 10 minučių grilio režime.
7. Įtrinkite skrudintą duoną česnaku ir pagardinkite smulkintomis petražolėmis.
8. Serviruokite sriubą į indus, pagardinkite petražolėmis ir kietuoju sūriu. Valgykite su šviežiai skrudinta sourdough duona.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *