Pyragas su varške ir vyšniomis

Pyragas nepaliksiantis abejingų🍒 Smagu, kai juo pavaišinus draugus jie paprašo gabaliuko namo, kad galėtų suvalgyti pusryčiams su kava arba kai pasako, kad pyragas, kaip iš kepyklėlės. Pyragas yra labai paprastas, bet kaip sakoma – esmė slypi paprastume. Paprastoje sviestinėje tešloje, varškės įdare ir vyšniose.

Formelės dydis 20 cm

Ko reikės?

Pagrindui:
325 gramų EKSTRA 405 D kvietinių miltų
150 gramų šalto sviesto
4 v. š. grietinės arba grietinėlės
1 kiaušinio trynio
100 gramų cukraus pudros
1 a. š. vanilės ekstrakto
0.5 a. š. druskos

Įdarui:
360 gramų 9% riebumo varškės
120 gramų 30% riebumo grietinės
2 kiaušinių
80 gramų cukraus
8 a. š. aguonų
3 v. š. miltų
1 a. š. vanilės ekstrakto
Žiupsnelio druskos
400 gramų vyšnių (naudojau šaldytas)

Kaip gaminti?

1. Į dubenį sudėkite miltus, cukraus pudrą, druską ir sviestą. Viską sutrinkite pirštais iki birios masės ir sumaišykite su kiaušinio tryniu bei grietine.
2. Išminkius tešlą suformuokite rutuliuką ir jį šiek tiek suplokite. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldymo kameroje apie 15 min.
3. Iškočiokite tešlą, sudėkite į kepimo indą ir suformuokite pagrindą. Šakutės pagalba padarykite skylutes, bet ne per visą tešlos storį. Jeigu tešla suminkštėjo – pagrindą tiesiog sulipdykite pirštais. Pasilikite šiek tiek tešlos trupiniams.
4. Maisto trintuvėje iki glotnios masės sutrinkite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą. Į visą masę sudėkite miltus (kad būtų tirščiau), aguonas ir viską išmaišykite.
5. Ant viršaus dėkite vyšnias. Šaldytas vyšnias iš vakaro sudėjau į sietelį, kad išvarvėtų visas skystis. Ant jų užpyliau kelis v. š. cukraus.
6. Paimkite likusią tešlą ir ją nedideliais gabaliukais sudėkite ant vyšnių. Ją galite ir sutarkuoti.
7. Kepkite į iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. 15 min.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *