RUBRIKA: Ką valgo kiti @skanauk.su.ausra

Noriu jums visiems pristatyti Aušrą, maisto tinklaraščio @skanauk.su.ausra kūrėją. Aušros tinklaraštyje rasite įvairiausių receptų, o ji kalba ne tik apie sveikesnį gyvenimo būdą, kuria subalansuotus receptus, bet kadangi ji gyvena Suomijoje, tai pasidalina įdomia informacija apie šią šalį, jos kultūrą, maistą bei gamtą. Aušros tinklaraštyje mėgstamą receptą manau ras kiekvienas, nes jame yra patiekalų tinkančių tiek visavalgiams, tiek veganams ar kai kurių produktų netoleruojantiems ar nemėgstantiems žmonėms.

Ačiū Aušrai, jog pasidalino istorija, kokia buvo jos tinklaraščio pradžia ir kad su mumis pasidalino savo patarimais bei receptais.

Gero skaitymo! 


Iš kur atsirado pomėgis gaminti?

Gyvendama su tėvais beveik negamindavau, nes tuo metu maisto gamyba visai nesidomėjau. Žinoma, skaniai valgyti visada mėgdavau! Kai persikrausčiau viena gyventi, pastebėjau, kad valgau daug nesveiko maisto, pusgaminių ir pan. Tada supratau, kad turiu ir pati išmokti gaminti. Taip po truputėlį pradėjau domėtis maisto gaminimu. Ypač man patiko gaminti saldumynus ir jais vaišinti svečius. Atsimenu, kad labai didžiavausi savimi, kai pati iškepiau medaus tortą ir „Napoleoną“. 

Kaip nusprendei pradėti kurti maisto blogą?

Kai išvažiavau gyventi į Suomiją, pradėjau domėtis veganiška mityba. Gamindavau veganiškus, augalinės kilmės patiekalus. Maisto tinklaraščio rašymas buvo sena mano svajonė, todėl vieną dieną kilo mintis dalintis veganiškais receptais socialiniuose tinkluose. Deja, po kiek laiko grįžau į įprastą mitybą. O šiuo metu tinklaraštyje dalinuosi įvairiais receptais. 


Kokia istorija slypi už tavo maisto blogo pavadinimo?

Pavadinimą galvojau labai ilgai. Visai nekildavo jokių idėjų. Tada vieną dieną sugalvojau, kad tinklaraščio pavadinimas bus „Skanauk su Aušra“. Manau galėjau būti originalesnė, bet šiuo metu jo keisti nebesinori. 

Kas tave įkvepia gaminti?

Mane įkvepia noras išbandyti naujus patiekalus, kitaip tariant smalsumas. Visada noriu išmokti ką nors naujo, atrasti neragautus produktus, skonius. Mėgstu eksperimentuoti, stengiuosi atrasti pačią geriausią patiekalo versiją.


Koks tavo mėgstamiausias produktas? Ir kodėl?

Vieną produktą sunkiai galiu išskirti. Stengiuosi vadovautis sezoniškumo principu. Nors labai mėgstu įvairias uogas, bet jas valgau tik sezono metu ir vietines. O visais metų laikais mano virtuvėje dažniausiai galima rasti kiaušinių, paprastų ir saldžiųjų bulvių, įvairių sūrių.

Pasidalinki, kokie yra didžiausi iššūkiai ir džiaugsmai būnant maisto blogere?

Patinka, kai pati matau savo progresą gamindama maistą bei jį fotografuodama. Žinoma, visada labai džiaugiuosi, kai tinklaraščio skaitytojai išbando mano receptus, atsiunčia nuotraukas ar parašo gražų atsiliepimą. Manau, kad kiekvienam kūrėjui labai svarbus grįžtamasis ryšys. Tada ir motyvacija būna didesnė toliau kurti receptus, juos tobulinti ir t.t. Iššūkiu tampa, kai kažką gaminu, o rezultatas nepatinka. Maistą išmetu retai, todėl tenka valgyti ir ne visai nusisekusius patiekalus. Turiu stengtis, kad namie nebūtų maisto pertekliaus.


Kokiu maisto gaminimo/mitybos patarimu pasidalintum su skaitytojais?

Mano patarimas būtų klausytis savo organizmo. Šiuo metu visi, kas netingi, dalina patarimus apie mitybą, sveiką gyvenseną, kaip reikia maitintis. Manau, kad visų pirmą turime atsižvelgti į savo organizmo poreikius, gyvenimo būdą, valgyti tai, nuo ko jaučiamės geriausiai, kas mums labiausiai tinka.

Pasidalinki vienu mėgstamiausiu receptu iš savo blogo 🙂

Kreminio sūrio pyragėliai

Kiekis: 12 pyragėlių

Ko reikės?

Pagrindui:
110 gramų (1 1/4 st.) avižų miltų
1 v. š. cukraus ar saldiklio
50 gramų ištirpinto sviesto

Įdarui:
300 gramų kreminio sūrio PHILADELPHIA
70 gramų (1/3 st.) grietinės
1 kiaušinio
1 v. š. citrinos sulčių
1 a. š. plonai tarkuotos citrinos
4 v. š. cukraus ar saldiklio
Vanilės

Aviečių sluoksniui:
150 gramų (1 1/2 st.) šaldytų aviečių
1 v. š. cukraus ar saldiklio
1 a. š. kukurūzų krakmolo

Kaip gaminti?

Pagrindą:
1️. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į keksiukų kepimo formą sudėkite keksiukų popierėlius.
2️. Inde išmaišykite miltus, cukrų ir sviestą. Miltai turi būti pasidengę sviestu.
3️. Šią masę paskirstykite į formelių apačią. Pirštais sulyginkite. Subadykite šakute pagrindą per kelias vietas. Kepkite 10 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Avietes:
1️. Puode užkaiskite avietes, kaitinkite kol jos sukris (kokias 3-4 minutes). Suberkite cukrų ir krakmolą. Atvėsinkite.

Įdarą:
1.Inde išmaišykite kreminį sūrį, grietinę, cukrų, citrinos sultis ir žievelę. Įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
2. Supilkite į formeles. Ant viršaus paskirstykite avietes. Šaukštelio galu ar pagaliuku atsargiai jas pamaišyti.⠀
3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 17-20 min. Ištraukite iš orkaitės, palikite dviems valandoms kambario temperatūroje kol atvės, o geriausia per naktį šaldytuve.

Skanaus!


Dėkoju Aušrai už atsakymus ir Kreminio sūrio pyragėlių receptą! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *