Citrininės tartaletės

Citrininės tartaletės yra klasika tapęs Prancūziškas desertas. Saldžiai rūgštus (bet ne per rūgštus), gaivaus skonio desertas su traškia tešla nereikalauja daug ingredientų ir yra lengvai paruošiamas.

Iš visos normos gaunasi 12 vnt mini tartalečių (1 skersmuo 4.5 cm). Jeigu yra daugiau valgytojų – kiekį dvigubinkite.

Ko reikės?

Tešlai:
100 gramų miltų
55 gramų šalto sviesto
15 gramų cukraus pudros
1 kiaušinio trynio

Įdarui:
1 kiaušinio
25 ml riebios grietinėlės (naudojau 35%)
30 gramų cukraus pudros
Pusės citrinos sulčių (mano naudota visa citrina svėrė maždaug 100 gramų)

Kaip gaminti?

1. Į dubenį sudėkite miltus, cukrų ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Viską sutrinkite pirštais iki birios masės ir sumaišykite su kiaušinio tryniu.
2. Išminkę tešlą suformuokite ją į cilindro formos “vyniotinį”, įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 15-20 minučių.
3. Kol tešla šaldytuve, pasigaminkite įdarą. Į dubenį sudėkite visus įdaro ingredientus ir išplakite. Tik neperplakite.
4. Jeigu susiformavo ant viršaus putos – jas nuimkite su šaukštu. Su jomis įdaro geriau nepilstyti. Arba geriausia, visą skystį perkoškite per sietelį, tuomet putų visai nebeliks.
5. Išėmę tešlą iš šaldiklio ją padalinkite į 12 dalių. Dėkite tešlą į skardą ir pirštais formuokite plonyčius krepšelius.
6. Krepšelius uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros. Kepkite apie 7 minutes.
7. Po 7 minučių nuimkite kepimo popierių ir sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių. Ir vėl kepkite apie 8-10 minučių, kol gražiai pageltonuos.
8. Išimkite iš orkaitės jau iškepusius krepšelius ir atsargiai išpilstykite į juos įdarą. Galite pilstyti ir pačioje orkaitėje, kad pašalintumėt įdaro išsipylimo perkeliant kepimo skardą į orkaitę galimybę.
9. Kepkite krepšelius 170 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių. Kai matysite, jog įdaras sutvirtėjo – galite traukti iš orkaitės.
10. Gardinkite avietėmis ir cukraus pudra.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *