Sumuštiniai su vištiena ir humusu

Ar žinojot kokia yra sumuštinio pradžia? Manau nustebsite! Jis kilo iš pietryčių Anglijoje gyvenusių grafų dinastijos – Earl of Sandwiches. Sendvičo grafas, John Montagu, laikomas sumuštinio pradininku kartą pramogaudamas taip įsijautė, kad vietoje to, kad eitų pavalgyti vakarienės paprašė padavėjo jam atnešti mėsos tarp dviejų riekių duonos… kad nesusiteptų pirštų. Tai pamatę svečiai buvo nustebinti šia idėja ir pradėjo prašyti to paties. Nuo to laiko Sandwichų pavardė amžiams buvo susieta su sumuštiniais.

Nors… Italai pasiginčytų dėl to, nes pasak jų – sumuštinius pradėjo valgyti pirmieji. Jie sumuštinius valgė dar Senovės Romoje. Tačiau Žydai irgi teigia, kad tai jie pirmieji pagamino sumuštinį.

Šaltinių yra visokių, bet vienaip ar kitaip džiaugiuosi, kad turime tokį patiekalą, kaip sumuštiniai.

Ko reikės?

Duonos
Salotų lapų
Humuso (rinkausi aštresnį)
Vištienos kumpelio
Avokado
Agurko
Krapų

Kaip gaminti?

Ant duonos tepkite humusą, dėkite vištienos kumpelį (aš pirkau labai plonai pjaustytą), sluoksniuokite daržoves – agurką (supjaustykite išilgais plonais griežinėliais. Naudojau bulvių skustuką), avokadą, salotas, krapus. Sumuštiniai labai skanūs. Čia labai tinka aštrus humusas, nes prideda daug skonio ir charizmos.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *