Avižiniai sausainiai su razinomis

Viena iš situacijų kai nebegali valgyti avižinės košės ir ją transformuoji į avižinius sausainius su razinomis. Mano manymu labiausiai tinka vasaros dienoms, kai ryte nelabai norisi valgyti kažko šilto, tad šie sausainiai yra puikus pasirinkimas.

Iš šios normos gaunasi 8 nemaži sausainiai.

Ko reikės?

125 gramų (10 v. š.) miltų
Pusės a. š. cinamono
Pusės a. š. kepimo miltelių
1 didelio kiaušinio
Ketvirtadalio a. š. druskos
115 gramų (5 v. š.) kambario temperatūros sviesto
50 gramų (4 v. š.) rudojo cukraus
Šiek tiek vanilinio cukraus
150 gramų (19 v. š.) avižinių dirbsnių (naudojau greito paruošimo)
120 gramų (2 didelių saujų) razinų

Kaip gaminti?

1. Sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde sumaišykite sviestą su cukrumi (naudojau mikserį). Po 2 minučių maišymo įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai viską išmaišykite.

3. Į sviesto ir kiaušinio masę sudėkite miltus. Išmaišykite ir sudėkite avižinius dribsnius bei razinas. Maišyti bus jau sunkiau, nes tešla bus ganėtinai standi.

4. Formuokite sausainius (jie lengviau formuojasi, kai tešlą palaikai šaldytuve bent 15 min). Patariu juos suploti, nes kepant jie neišsileis. Jie lieka tokios formos kokius ir suformuojate prieš šaunant į orkaitę.

5. Kepkite 180 laisnių temperatūroje apie 35 minutes. Likus 10 minučių padidinkite temperatūrą iki 200 laispnių, kad sausainiai gražiai apskrustų.

P. S. Jie labai sotūs ir saldumo turi pakankamai. Kas nemėgsta labai saldžiai, cukraus gali ir nedėti, nes saldumo pakankamai suteikia razinos.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *