Traškus obuolių pyragas

Obuolių pyragas yra pats populiariausias saldus pyragas pasaulyje! Jeigu įdomu paskaityti – spauskite ant šios nuorodos. Ir ne veltui! Ingredientai paprasti, lengva pagaminti ir… kas gi nemėgsta saldžiarūgščio obuolių skonio!? Obuolių pyragų varijacijų yra be galo daug, bet šį kartą jums siūlau traškų obuolių pyragą. Tikiuosi, kad jums patiks 🙂

Naudotos formelės dydis: skersmuo – 16.5 cm, aukštis. – 3.5 cm.

Ko reikės?

7 v. š. miltų be glitimo (naudojau “Schär“ gluten free mix C)
3 v. š. grikių miltų
65 gramų šalto sviesto
1 a. š. obuolių acto
Apie 5 v. š. vandens
2 vidutinio dydžio obuolių
2 v. š. agavų sirupo (jei mėgstate saldžiau – dėkite daugiau)
1 a. š. cinamono

Kaip gaminti?

1. Į maisto smulkintuvą sudėkite miltus bei kubeliais supjaustytą sviestą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Į tešlą supilkite obuolių actą ir vandenį (kad tešla taptų vientisesnė) ir dėkite į šaldytuvą bent 20 minučių, kad šiek tiek sustingtų. Per tą laiką obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Kai tešla jau sustingus – iškočiokite ją iki pusės cm plonumo. Rekomenduoju tešlą kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų.

4. Iškočiojus tešlą sudėkite ją į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Pirmiausia įdėkite dugną, vėliau kraštelius. Viską sujunkite spausdami pirštais.

5. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus obuolius, juos pagardinkite agavų sirupu. Nepamirškite tešlos pasilikti juostelėms, kurios ne tik gražiai atrodo, bet ir skaniai apskrunda.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min.

Pyragas buvo trapus ir gaiviai saldus.

Skanaus!

Leave a Reply