Midijos ir paprikos pomidorų padaže

Beveik prieš metus atostogavau Graikijoje, kur pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesą sakant jų užsisakė sesuo. Pasiūlė paragauti. Paragavusi supratau, kad su mielu noru apsikeisčiau lėkštėmis ir suvalgyčiau jos pietus vietoje savo. Skonis buvo nerealus. Aišku, kai valgai ir pro balkoną matai žalumą, jūrą ir uolėtus jos krantus – viskas dar skaniau. Žinoma, grįžusi namo pabandžiau atkurti receptą ir manau, kad man pavyko!

Ko reikės?

1 kg midijų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 gerai prinokusių pomidorų
1 skardinės koncervuotų pomidorų
1 paprikos
Pusės taurės sauso balto vyno
Čili pipirų
Druskos
Cukraus pagal skonį

Kaip gaminti?

1. Midijas nuplaukite po šaltu vandeniu, kiekvieną patrinkite tam, kad neliktų jokių plaušelių (dar kitaip jie yra vadinami barzdomis). Prasivėrusias midijas derėtų išmesti. Plauti po šaltu vandeniu labai svarbu dėl to, kad po šiltu jos pradės atsivėrineti ir tada nežinosite, kurios blogos, o kurios sugalvojo prasivėdinti. Bet plaunant ir po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbenkite per kiautą – gerosios turėtų užsiverti atgal.

2. Visas daržoves pakepinkite keptuvėje. Aišku, kad pirmieji keliauja svogūnai ir česnakai. Supilkite vyną, prieskonius ir troškinkite apie 10 minučių.

3. Midijas išvirkite kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarykite jas dangčiu ir garinkite apie 8 minutes. Vėliau viską nukoškite per sietelį ir pašalinkite vieno kiauto dalį (nes būtent tokį pateikimą mačiau restorane ir man jis labai patiko, nereikia per daug žaisti atidarinėjant midijas).

Neprasivėrusias midijas išmetame, o gerąsias sudedame į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškiname apie porą minučių. Pateikite su skrudinta duona ir žinoma vynu.

Skanaus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *