Crème Brûlée

Tikriausiai sunku būtų atrasti žmogų, kuris nežino šio klasikinio prancūziško deserto. Lietuviškai šio deserto pavadinimas reiškia “degintas kremas”. Greičiausiai pamenate tą traškią deginto cukraus plutelę, kurią pramušus pasiekiate vanilinį kremą. Šį kartą gaminant deserto kremą man labai padėjo @delimano Kitchen Robot Pro virtuvinis kombainas, kuris dėl turimų priedų yra toks universalus virtuvės pagalbininkas, jog tinka gaminti tiek desertus, tiek įvairius nesaldžius patiekalus.

4 porcijos

Ko reikės?

400 ml 35-36% grietinėlės
5 kiaušinio trynių (M dydžio)
50 gramų cukraus
30 gramų rudojo cukraus karamelizacijai
1.5 a. š. vanilinės cukraus pudros (arba galite naudoti vanilės ankštį/vanilės ekstraktą

Kaip gaminti?

1. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį, sudėkite vanilinę cukraus pudrą. Viską išmaišykite ir ant nedidelės kaitros kaitinkite iki 5 min kol pradės kilti burbuliukai. Tik neužvirinkite. Vėsinkite apie 15 min.
2. Trynius lengvai suplakite su cukrumi. Neplakite intensyviai. Rinkitės 2-3 greitį, kad nesusidarytų oro burbuliukai. Plakite apie 2 min.
3. Beplakant į trynius po truputį supilkite grietinėlę. Plakimo greitis lieka tas pats, rinkitės 2 arba 3. Plakite apie 1-2 min.
4. Visą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų ir masė būtų vientisa.
5. Į gilesnę kepimo formą įdėkite virtuvinį rankšluostėlį (jis padės formelėms stabiliau laikytis) ir sudėkite formeles. Atsargiai į jas supilkite gautą masę. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų formeles iki pusės.
6. Dėkite skardą į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes. Turi gautis pudingo konsistencijos masė, tik ką iškepus jos centre jausis minkštumas.
7. Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, o vėliau formeles perkelkite į šaldytuvą. Jame laikykite 2-3 valandas, kad masė sustingtų.
8. Atšaldžius desertą ant jo užbarstykite rudojo cukraus, bet geriau dėkite plonesnį sluoksnį, kitaip cukrus neištirps ir sudegs.
9. Kaitinkite cukrų konditeriniu degikliu, kol jis pradės karamelizuotis. Aš pasirinkau mažiausią degiklio kaitrą.
Patarimas: desertą galite pasiruošti prieš dvi dienas ir uždengus laikyti šaldytuve, o prieš valgant tiesiog pasirūpinti karameline plutele.

Skanaus!

Video kaip gaminti rasite mano IG paskyroje: Crème Brûlée

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su „Delimano”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *